خــواصّ سـیــر

1. سیر را جهت از بین بردن اخلاط و قولنج و همچنین برای از بین بردن انواع کرم معده  کرم کدو ، کرم آسکاریس و کرمک بکار می برند  .

2. ضد عفونی کننده دستگاه تنفس و گوارش بوده ، اشتها آور است ، فشار خون و تجمع پلاکتی را کاهش می دهد ، ضمن آنکه اثر میکروب کشی آن در کشتن میکروبهای وبا ، حصبه ،تیفوس و غیره قابل تحسین است . برای این منظور ،هم از بخور و هم از خود سیر استفاده می شود .

3. از آنجایی که سیر خاصیت میکروب کشی دارد بنابر این از شیره و عصاره آن دارویی شبیه پنی سیلین تهیه می کنند .

4. فواید فراوان سیر بر دستگاه قلب و عروق نه تنها به علت ترکیبات سولفور آن بلکه بخاطر ویتامین C  ، ویتامین B  ، سلنیوم و منگنز است .

5. از لخته شدن خون در سرخرگها خصوصا در پاها جلوگیری کرده ، جریان خون را بهبود می بخشد ، ضمن آنکه رسوبات سرخرگها را کم می کند و کلسترول خوب یعنی HDL  را زیاد می کند ، همان کلسترولی که اجازه نمی دهد ذرات چربی به جدار داخلی سرخرگها بچسبد .

6. سیر قدرت سلولهای T  و سلولهای ماکروفاژ را که نقش بسیار موثری در توانایی سیستم دفاع بدن دارند ، افزایش می دهد .

7. خون غلیظ را رقیق می کند ، ادرار ، عادت ماهیانه زنان و عرق را باز کرده و زیاد می کند ، از این رو باعث دفع بیشتر سموم می شود .

8. ترشی کهنه سیر جهت پاک کردن گلو و باز شدن آواز و تنگی نفس و مرض فراموشی ، رعشه و اکثر امراض عصبی ، درد مفاصل ، سیاتیک ، نقرس و درد آنها  مفید است .

9.    رنگ رخسار را باز می کند و چنانچه زن حامله در زمان بارداری به مقدار کم از سیر استفاده کند نوزاد او خوش آب و رنگ شده و وزنش زیاد خوهد شد . یکی از عجایب سیر آن است که اگر زن حامله سه روز قبل سیر خورده باشد ، دهان نوزاد او به هنگام تولد بوی سیر می دهد .

10.   در خرد کردن سنگ کلیه و مثانه اثر قاطعی دارد .

11. مداومت در خودن سیر باعث ریختن موی سفید و درآمدن موی سیاه می شود مشروط برآنکه به اندازه کافی در آن منگنز و روی وجود داشته باشد .

12. تقویت کننده حافظه و عضلات قلب بوده و خوردن آن به اشخاص پیر و سرد مزاج توصیه می شود .

13. برای درمان گال ، جوشهای آگنه ، زگیل و میخچه می توانید سیر را پخته و به عنوان ضماد استفاده کنید و تا زمان بهبودی آن را تکرار نمایید .

14. برای در امان ماندن حبوبات وغلات از آفت و شپشک ، چند حبه سیر را در محل نگهداری آنها قرار دهید .

15. ضماد سیر با عسل جهت درمان زخم و جوشهای جلدی ، جلوگیری از ریزش مو و رفع سیاهی زیر چشم مفید بوده ، در رفع خالهای سیاه پوست و معالجه برص و طاسی نیز بی تاثیر نیست .

16.   آب جوشانده سیر ، کشنده حشرات و شپش سر است .

17. طبق آخرین مطالعات ، مصرف سیر هم از ابتلا به سرطان معده پیشگیری می کند ، هم سلولهای سرطانی را از بین برده و مانع رشد تومور می شود ، از این رو در پخت همه غذاهایتان از سیر به عنوان چاشنی استفاده کنید .

18.   مصرف روزمره سیر از ناراحتی های دوران قاعدگی می کاهد .

19. چنانچه 30 گرم سیر رنده شده را به مدت 10 روز در نیم لیتر سرکه طبیعی بخیسانید و زخمهای سخت را با آن بشویید ، به سبب ید و گوگردی که دارد باعث التیام سریع زخمها می شود .

20.   مصرف سیر از سکته های قلبی و مغزی جلوگیری می کند .

21. هنگام گزیدگی زنبور یا دیگر حشرات ، نیش را درآورده و جای آن را با یک حبه سیر رنده شده مالش دهید تا سوزش و درد آن تسکین یابد .

22. قبل از راهپیمایی طولانی یا انجام دادن یک کار سخت ، خوردن سالادی که در آن سیر ریخته اید مفید است .

23. برای معالجه امراض کهنه و زخمهایی که سخت درمان می شوند هیچ دارویی بهتر از سیر و خوردن ترشی کهنه سیر نیست .

24. ترشی سیر در درمان اسهال ، برونشیت ، سردرد ، زکام وسرگیجه سودمند بوده  برای ضد عفونی مجاری ادرار نیز مفید است .

25.   سیر بادشکن بوده و مقدار قند و فشار خون را تنظیم می کند .

26.   ید ، گوگرد و سیلیس موجود در سیر بدن را از عفونت ها محافظت می کند .

27.   سیر در کلیۀ دردهای عصبی و عضلانی تسکین دهنده است .

28.   مالیدن یک حبه سیر نصف شده بر روی گل مژه یا جوش چشم مفید است .

29. سیر به علت افزایش دفع ادرار ، در معالجه آب آوردن انساج ، استسقاء ،درمان قطره قطره ادرار کردن و دفع سنگ کلیه موثر است .

30. برای درمان شقاق (ترک مقعد ، نوک پستان ، پاشنه پا و ... ) سیر را خرد کرده در روغنی مانند زیتون یا کرچک جوشانده سپس در محل شقاق بمالید همین فراورده را چنانچه در محل دردهای مفاصل و قلنج بمالید درد و ناراحتی تسکین خواهد یافت .

31. چنانچه سیر را در شیر پخته واز آن مرهم تهیه کرده و در محل آبسه ( دمل ) قرار دهید برای گشودن هر نوع آبسه و حتی آبسه دندان مفید است .

32. بنابر تحقیق دانشمندان ، بهبودی بیمارانی که بطور مرتب سیر مصرف می کردند بعد از عمل های جراحی دیسک کمر ، سریع تر و کامل تر صورت گرفته است به این علت که سیر از سخت شدن سرخرگها جلوگیری کرده و امکان گردش آزادانه تر خون در اطراف مهره های کمر را فراهم می آورد